Îngrijirea buzelor după micropigmentare

Îngrijirea zonei tatuate este destul de simplă. În această perioadă se recomandă:

  • În primele 24 de ore și/sau pe măsură ce se produce drenajul limfatic, curățați zona cu șervețele igienice sau cu dischete de bumbac înmuiate în clorhexidină.
  • În prima zi după procedură, evitați băuturile fierbinți, sarea, zahărul și sărutul.
  • Consumați băuturi folosind doar paiul.
  • Dacă suferiți de o infecție herpetică, începeți să luați Acyclovir sau alte medicamente antivirale imediat după procedură.
  • Hidratați în mod regulat pielea cu ajutorul unor produse. Masterul vă va informa despre ce trebuie să aplicați pe buze după micropigmentare – aceste recomandări trebuie respectate.

Ce nu se recomandă să faceți după procedură?

Aburirea pielii în perioada de recuperare. Prin urmare, șederea în cadă pentru o perioadă lungă de timp, precum și mersul la piscine, saune și activitățile sportive prelungite în aer liber sunt strict interzise. Dacă aceste îndrumări sunt neglijate, rezultatul poate fi distribuirea neuniformă a pigmentului, formarea petelor și modificarea nuanței.

Scăldatul în bazinele acvatice timp de 7 zile, până când exfolierea nu a dispărut complet. Atât timp cât pielea nu s-a vindecat, scăldatul în bazinele acvatice prezintă riscul de infecție, care va afecta direct rezultatul. În cel mai bun caz, pigmentul va forma pete sau se va decolora. Însă, în cel mai rău caz, va trebui să consultați un medic și să luați antibiotice.

Băile de soare și expunerea la lumina directă a soarelui pentru perioade lungi de timp. Razele ultraviolete au un efect negativ asupra pigmentului, fapt ce poate cauza decolorarea acestuia. Pielea supusă arsurilor solare încetinește procesul de regenerare a pielii. Astfel, se va obține o culoare estompată sau o altă nuanță. Înainte de a vă expune la soare, aplicați pe piele o cremă cu valoarea ridicată a factorului de protecție solară (SPF) și să încercați să acoperiți buzele, purtând o pălărie cu boruri largi.

Consumul de băuturi alcoolice. Băuturile alcoolice reduc imunitatea, fapt care prelungește vindecarea și recuperarea pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top