Totul despre corecție după micropigmentare sprâncene

Micropigmentarea sprâncenelor a devenit o bună alternativă la produsele cosmetice decorative. Astfel, se elimină complet necesitatea de a folosi creionul, fondul de ten, eyelinerul cu gel și alte produse pentru a vă modela și farda sprâncenele. Totuși, în pofida tuturor beneficiilor tatuajului, acesta necesită efectuarea retușului. Se recomandă la o lună de la prima ședință de machiaj semipermanent și, de asemenea, la dorință sau necesitate, în timpul perioadei vizibile. În acest articol vom explica în detaliu despre procedura respectivă: dacă este necesară corecția tatuajului sprâncenelor, când este esențială și caracteristicile acesteia.

Este necesară corecția după micropigmentarea sprâncenelor și de ce este esențială

Corecția – a doua etapă a procedurii de micropigmentare prin introducerea parțială sau completă a pigmentului sub piele, pentru a rafina ușor rezultatul inițial. Contribuie la adăugarea intensității culorii sprâncenelor, la corectarea formei prin modificarea grosimii și a lungimii, precum și la îndreptarea defectelor apărute în urma perceperii pigmentului de către organism. Procedura de micropigmentare nu este considerată finalizată după prima ședință.

În cele mai multe cazuri, corecția este o procedură indispensabilă. Aceasta este obligatorie pentru sprâncenele pudrate datorită principiului special de efectuare a procedurii – pigmentul este injectat prin marcarea pe puncte la nivelul superior al pielii, astfel încât, în termen de 1 lună de la recuperarea pielii, culoarea pigmentul se va deschide și sprâncenele trebuie să fie din nou colorate. Uneori, masterul alege în mod intenționat o nuanță deschisă de pigment și o introduce sub piele pentru a determina reacția organismului (evaluarea fixării pigmentului, pentru unele persoane nuanța poate fi de 20%, iar pentru altele de 90%). În acest caz, corecția este obligatorie.

Corecția este necesară în cazul tuturor tehnicilor. Excepție sunt tehnicile care implică o umbrire densă a pigmentului (de exemplu, tatuajul clasic). Cu toate acestea, corecția nu este obligatorie și fiecare are dreptul de a o refuza dacă este satisfăcut de rezultatul final. Însă este dificil să obții un rezultat excelent după prima ședința, având în vedere că trebuie să coincidă cu următorii factori:

  • Organismul a suportat bine pigmentul și procesul de deteriorare a pielii, care nu a avut niciun efect negativ asupra rezultatului machiajului semipermanent;
  • În perioada de recuperare a pielii, zona sprâncenelor a fost îngrijită în mod corect și în timp util, conform recomandărilor masterului;
  • Culoarea și nuanța pigmentului sunt absolut suficiente. Nu a devenit mai deschisă (și dacă a devenit, se potrivește complet), nu există lacune, imperfecțiuni vizibile;
  • Forma, lățimea, saturația, arcuirea, lungimea sprâncenelor create sunt satisfăcătoare.

În cele mai multe cazuri, corecția este necesară deoarece acești factori nu se combină sau pur și simplu doriți să reîmprospătați culoarea sprâncenelor, întrucât, fără aceasta, pigmentul se va estompa peste un an.

În cazul în care tatuajul a fost realizat într-un mod neprofesional și necalitativ, retușul poate fi modalitatea optimă de a corecta rezultatul.

Corecția va ajuta să:

  • Aplicați culoarea în mod uniform. Este ceva obișnuit ca masterii începători să nu reușească să răspândească pigmentul sub piele cu aceeași intensitate, ceea ce face ca tranziția de culoare să fie ilogică, inestetică sau ridicolă;
  • Schimbați culoarea. Aceasta este important în cazul în care nuanța este prea estompată sau culoarea sprâncenelor a devenit nenaturală (roșie, roșcată, gri) din cauza utilizării de către master a unor pigmenți de proastă calitate;
  • Alegeți nuanța cea mai potrivită;
  • Schimbați forma dacă aceasta nu vă convine. Mărimea, lungimea, lățimea, asimetria vor fi complet îmbunătățite;
  • Perfecționați tehnica aleasă. Acest lucru este posibil doar în cazuri unice. De exemplu, dacă anterior a fost aplicată tehnica de microblading sprâncene, dar nu vi se potrivește sau nu vă place. Cu ajutorul corecției, este posibil să se modifice modelul prin alegerea tehnicii hybrid.
  • Menționăm că retușul nu este întotdeauna soluția la toate problemele. De exemplu, pentru a face sprâncenele mai late ar fi dificil dacă la ședința inițială masterul a folosit un pigment foarte întunecat sau dacă tehnica a fost efectuată prin introducerea densă a pigmentului. În acest caz, cel mai bine este să eliminați tatuajul prin îndepărtarea cu laser, iar după ce pielea s-a vindecat, trebuie aplicat machiajul permanent redând forma și culoarea optimă a sprâncenelor.

Prin urmare, este important să înțelegeți că procedura de corecție se deosebește de prima ședință a micropigmentării. Corecția are rolul de rafinare al tatuajului atunci când forma și culoarea de bază vă satisface, trebuie doar să le modificați ușor. În cazul în care sunt necesare schimbări majore, atunci munca masterului va presupune o ședință completă de micropigmentare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top