De ce în cazul tatuajului corecția nu e necesară, dar în cazul micropigmentării e esențială

Există o mare diferență între procedura de tatuaj și micropigmentare. În primul rând, se folosesc diferite tipuri de coloranți. În cazul tatuajelor, se folosesc nuanțe speciale care sunt injectate adânc sub piele. Organismul nu reușește să o distribuie sau să o elimine complet. Astfel, colorantul rămâne sub piele pentru toată viața, decolorându-se doar parțial.

În cazul micropigmentării se folosesc pigmenți speciali pe bază naturală care sunt injectați în straturile superioare ale pielii, astfel încât aceștia sunt bine absorbiți de organism și eliminați treptat. Prin urmare, corecția este obligatorie pentru a prelungi vizibilitatea efectului și pentru a conferi tatuajului culoarea și saturația necesară.

Se poate renunța la corecție?

Decizia de a recurge la corecție sau nu este la alegerea fiecăruia; nimeni nu este obligat să facă procedura de corecție. În special dacă rezultatul după prima ședință este complet satisfăcător. Însă dacă doriți să corectați sau să modificați parțial tatuajul sau să extindeți efectul prin saturarea culorii, corecția este obligatorie.

Ce se poate întâmpla dacă renunțați la corecție?

Lipsa corecției accelerează descompunerea și eliminarea pigmentului, astfel încât perioada efectului tatuajului este redusă considerabil. În funcție de vârsta pielii persoanei și de metabolism, este posibil ca machiajul semipermanent să devină complet invizibil în 1 an sau mai puțin fără corecție, în loc de 1,5-2 ani, ceea ce presupune reînnoirea tehnicii la preț întreg. Este mult mai ușor, mai convenabil și mai avantajos să efectuați corecția la timp și să vă bucurați de avantajele micropigmentării decât să vă supuneți din nou unei proceduri complete.

În special corecția este importantă în cazul tehnicii sprâncene efect pudrat. Fără aceasta, efectul se poate estompa mult mai repede decât după alte tehnici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top