Cum faci ca o coafură să reziste?

Înainte de toate, pentru a întreține orice tip de coafură, nu este un secret faptul că trebuie să ai un păr sănătos. Ajută-l cu o îngrijire atentă și proceduri de regenerare din timp în timp, pentru a-i opri căderea.

Rezistența unei coafuri depinde și de timpul pe care îl aloci pentru pregătirea părului în mod corect. Astfel, în momentul în care începi să te pregătești, asigură-te că ai timp suficient. Pentru că, odată ajunsă la evenimentul dorit, după câteva ore coafura ta începe să-și piardă din forma inițială, fie din cauza căldurii, fie din cauza mișcării.

Folosește fixativ

Pentru a evita asta, părul trebuie să fie bine fixat, cu un fixativ sau un spray pentru volum pe  toată suprafața, dar mai ales pe straturi. De cele mai multe ori timpul ne presează și aplicăm fixativul doar pe deasupra părului, neglijând părul de dedesubt care își va pierde rapid volumul.  

Folosirea spray-urilor de fixare nu are efecte negative asupra firului de păr, atâta timp cât nu le folosești în exces.

Usucă părul corect

Un volumul rezistent al coafurii îl obții încă din timpul uscării sale. Pregătirea începe de la rădăcina părului umed, pe care aplici spumă de păr sau un spray pentru volum. Apoi folosește uscătorul de păr, acționând în sensul invers creșterii firului. Chiar dacă pare incomod, efectuează această operațiune cu capul în jos. Astfel, firul de păr se usucă rapid și prinde volum de la rădăcină.  

Aplică spray pentru volum

După ce ți-ai uscat părul, îți recomandăm să aplici spray pentru volum pe toate straturile. Menținerea ținutei unei coafuri buclate a reprezentat mereu o provocare pentru femei.  

Vrei să afli un secret? Nu-ți trece mâna prin buclele obținute până nu se răcesc. Mai mult, după ce ai ondulat o șuviță, ridic-o la nivelul scalpului și prinde-o cu o agrafă. Astfel se va răci într-o formă mai cârlionțată, care va rezista mai mult. 

Folosește balsam de păr pentru coafuri drepte

Dacă ești adepta unei coafuri perfect drepte, este nevoie să îți pregătești părul folosind un balsam de păr pe care să îl aplici pe toată lungimea. După clătire, tapotează delicat părul cu un prosop, până ce umezeala este absorbită și apoi usucă-l de sus în jos, invers decât a-i face-o pentru volum.

Înainte de a-l îndrepta, asigură-te că părul este perfect uscat. Aplică-i un strat protector, folosind un spray termic. 

Pentru îndreptarea părului, îți recomandăm folosirea unor aparate de calitate, cum ar fi peria electrică.

Produse de styling naturale pentru păr

Ca o curiozitate – așa, de dragul mamelor și al bunicilor noastre – să ne întoarcem puțin în timp,  în perioada anilor ‘70, când produsele de styling nu erau ușor de găsit și buclele deveniseră  o modă. Femeile acelor vremuri erau nevoite să improvizeze, să găsească tot felul de soluții  folosind ingrediente naturale.  

Berea (amestecată cu uleiuri esențiale) și apa îndulcită au devenit alternative naturale pentru styling-ul “home-made” al acelor ani. Aceste alternative au rezistat trecerii timpului, fiind și acum  cunoscute și chiar folosite. 

Dacă bărbaților le place să spună că “berea nu este băutură, ci aliment”, noi – femeile – avem toate motivele să o recunoștem ca pe un eficient produs de îngrijire, un “aliment” al părului și chiar un eficient nuanțator, pentru blonde.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top