Coafuri simple și elegante pentru evenimente

Coafurile elegante revin în atenția și preocuparea noastră – după atâta așteptare și plictiseală  în pantaloni de trening – odată cu reînceperea petrecerilor și a evenimentelor. Reluăm planurile de distracție, împrospătăm garderoba și renunțăm la coafurile neglijente în favoarea unui stil aparte și la modă. 

Fie că este vorba despre coafuri cu bucle lejere sau despre coafuri pentru păr scurt, mediu sau lung, aici vei găsi idei deosebite! 

În fond, avem chiar toate motivele să ne acordăm atenție și să petrecem puțin timp în fața oglinzii. Acesta e un ritual personal care ne poate ajuta foarte mult la menținerea încrederii de sine.

Coafuri păr lung pentru nunți și evenimente

Te pregătești pentru momentele de poveste care te așteaptă în cadrul evenimentelor. Dacă tot ai părul lung, ai atâtea opțiuni de a-l aranja astfel încât să se potrivească ținutelor tale și locațiilor unde vor avea loc nunțile și petrecerile. 

Iată câteva idei de coafuri pentru păr lung care îți vor pune în valoare eleganța și te vor face să te simți ca o celebritate.

Coafuri păr lung bucle – Barbie Hairstyle

Pentru majoritatea dintre noi, în copilărie, păpușile Barbie ne-au fost partenerele ideale de joacă, cărora le puteam crea garderoba, dar mai ales coafura părului, care ne fascina prin strălucire. 

Am experimentat cu ele o mulțime de coafuri pentru părul lung, care mai de care mai creativă, încercând să o găsim pe cea potrivită. Cu timpul, am lăsat deoparte, la loc sigur, această pasiune, pentru ca atunci când vom fi mari să o putem cultiva pe coafura noastră.  

Specialiștii domeniului ne spun că acel moment a venit!

Unul dintre cele mai sexy și diverse stiluri de aranjare a părului – coafura Barbie – revine în forță cu o varietate de opțiuni, adresându-se nu doar blondelor, dar cu siguranță părului bogat și lung. Dacă vrei să adopți un stil glam, sofisticat și îți place să dedici mai mult timp coafurii tale, această coafură simplă pentru păr lung îți va da satisfacție și vei obține wow-ul dorit. 

Coafura pentru păr lung cu bucle poate fi creată cu breton drept – simplu sau buclat -, aranjat într-o parte, desfăcut în două sau fără breton (stil J Lo). Aceasta va face furori la evenimentele acestui an și credem noi că va reuși să racoleze și dintre adeptele stilurilor lejere sau rebele.

Coafuri păr lung – Cocuri lejere

Precum o spune și denumirea, acest tip de coc te poate salva din foarte multe situații de criză. Cocurile lejere sunt coafuri abordabile dacă ai părul lung și pot fi soluții ideale pentru zilele lungi,  petrecute la serviciu, dar și pentru timpul liber. 

Dacă ai un păr lung, acest lucru îți va aduce un disconfort pe perioada verii. Vei  transpira destul de mult, ținându-l întins pe spate și dacă nu vrei să recurgi la soluția clasică – coada de cal. 

Chiar dacă am fi tentate să considerăm cocul lejer destul de simplist, acesta a câștigat  destul de mult teren în ultimii ani. Criza din ce în ce mai acută de timp ne-a impulsionat să găsim soluții eficiente. 

Experiența ultimilor ani a făcut ca în prezent cocul lejer să fie o opțiune rafinată pentru o coafură  elegantă pentru păr lung, pe care o poți asorta cu succes cu ținutele elegante. 

Fie că îl faci răsucit la ceafă, messy în vârful capului sau la ceafă, din bucle sau prins cu eșarfă, cocul lejer de păr îți va fi cea mai versatilă opțiune pentru coafura ta în acest an, dacă ești  o persoană activă și (desigur) lungimea părului ți-o permite. Încearcă, experimentează și – cu siguranță – vei obține un look unic! 

Coafuri elegante păr lung – Cocul franțuzesc 

Cocurile elegante au fost și vor rămâne în tendințe, singurul detaliu pe care trebuie să-l iei în considerare fiind vârsta. Așa cum anumite cocuri se potrivesc de minune femeilor tinere, altele sunt mai potrivite doamnelor cu mai multă experiență de viață.  

Coafurile cu coc scot în evidență acea latură senzuală a femeii, făcând-o să arate și să se simtă  absolut minunat. Un coc special pentru evenimente, aflat acum în tendințe, este cocul chignon.

Există mai multe variante ale acestui tip de coc. Însă cea mai populară dintre acestea și implicit și cea mai simplu de realizat, este cea în care părul este împărțit în două secțiuni egale, iar lungimile sunt răsucite până ce obții o coadă care trebuie să fie rotită mai apoi la baza capului.

Baza acestui stil elegant este dată de cele două cozi de cal, de la care se începe această coafură, care la prima vedere pare foarte elaborată.Câteva agrafe chic vor da un aer deosebit coafurii, în ansamblul ei. 

Și cocul franțuzesc răsucit este la modă pentru părul lung, tocmai pentru simplitatea și eleganța pe care o emană. Miresele care nu-și doresc coafuri complexe pot opta cu încredere pentru cocul franțuzesc răsucit și pot fi sigure că vor fi în centrul atenției tuturor, în “ziua cea mare”.

Coafuri păr lung – Coada elegantă

Ai un păr foarte lung și îți dorești să-l prinzi astfel încât să te simti ultra confortabil și să arăți foarte bine totodată?  

Coada elegantă pentru păr lung îți poate fi o soluție rapidă pentru un rezultat spectaculos. Aparent banală, fiind foarte ușor și rapid de realizat, această coafură simplă se poate adapta cu succes unei game largi de ținute și stiluri. 

Coada de cal în valuri este excelentă pentru orice ocazie. Cu un machiaj îndrăzneț și cu această coafură, poti merge cu încredere la un eveniment aparte. 

Coada de cal în valuri arată superb atât pe un păr ondulat, cât și pe unul drept.

Coada de cal dreaptă necesită doar un păr foarte drept, care poate fi întins cu ajutorul plăcii sau al periei de păr. Este nevoie și de un pic de volum în creștet, care poate fi obținut rapid și ușor prin tapare. Pentru îndreptarea părului, îți recomandăm folosirea unor aparate de calitate, cum ar fi peria electrică LONCOLOR by Michel Mercier.

Accesoriile potrivite pot schimba radical aceasta coafură simplă. 

Coada de păr elegantă, împletită la bază, este foarte romantică și merge purtată atât la o ținută elegantă, cât și la o ținută casual, cu pantaloni sau jeansi. Este originală și se numără printre preferatele stiliștilor. 

Coada înaltă, voluminoasă, se potrivește mai multor ocazii. Însă merită să o încerci doar dacă ești posesoarea unei podoabe capilare lungi și dese. Mai mult decât atât – după cum am scris mai sus – este prima opțiune în zilele caniculare de vară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top