Pregătirea pentru micropigmentarea buzelor este la fel de importantă ca și îngrijirea ulterioară. Metodele de pregătire sunt standard, mai multe detalii despre acest aspect am prezentat în articolul cum să vă pregătiți pentru micropigmentare.
Pe scurt, cu câteva zile înainte de procedură, este necesar să evitați consumul de alcool, să luați antibiotice și medicamente anticoagulante.
Dacă suferiți de o infecție herpetică, (ați avut o infecție herpetică cel puțin o dată în viață), începeți să luați medicamente antivirale imediat după ședință.
Înainte cu 4-5 zile de micropigmentare, evitați orice proceduri estetice sau cosmetice care pot afecta pielea buzelor (peeling, exfoliere). Este necesar să îndepărtați machiajul de pe buze înainte de procedură.
Cât timp se menține tatuajul buzelor?
Durata rezultatului depinde de tehnica aleasă și de nuanța pigmentului. În general, perioada este de 1,5-2 ani. Însă, efectul poate varia în funcție de saturația culorii. De exemplu, efectul buzelor aquarelle rezistă aproximativ un an și jumătate, datorită utilizării culorilor nude, care, atunci când pigmentul se elimină și se estompează, efectul devine mai repede invizibil. Tatuajul realizat în această tehnică poate rezista mai puțin, deoarece se folosește mai puțin pigment.
Micropigmentarea buzelor în tehnica ombre ține aproximativ 3 ani, datorită nuanței mai intense, care se estompează mai greu.
De asemenea, stilul de viață, „comportamentul” individual al organismului și chiar obiceiurile influențează durata efectului. Persoanele care obișnuiesc să își muște buzele se pot aștepta ca efectul tatuajului buzelor să dureze mai puțin timp.
Un factor important îl constituie retușul. Dacă se realizează la 30-45 de zile de la prima ședință, efectul va fi mai îndelungat, deoarece corecția ajută la saturarea buzelor cu nuanță.