Etapele tratamentului cu microneedling

1. Demachiere si lotiune (echilibrare pH).

2. Se aplică o cremă anestezică pe zona vizată. Se lasă să acţioneze 10-15 de minute, apoi se îndepărtează cu o soluţie dezinfectantă.

3. Se reglează adâncimea de penetrare a acelor pentru fiecare zonă vizată.

4. Se aplică substanţa activă specifică zonei tratate.

5. Se creează mii de microînţepături la nivelul pielii, care favorizează pătrunderea în derm a substanţelor active din serumurile speciale.

6. Catre finalul tratamentului se aplică o mască plastifianta pentru a obtine penetrarea optimă a ingredientelor active, cat si pentru a calma si relaxa pielea.

7. In final, se aplica crema cu fps 50

Şedinţa propriu-zisă de microneedling cu MessoPen durează aproximativ 75-90 de minute (prima sedinta 120 min) şi este nedureroasa.

Mezoterapia facială poate fi folosită împreună cu alte metode pentru revitalizare cutanată (peeling, radiofrecvență, oxigenare hiperbarică, microdermoabraziune). Succesiunea tratamentelor se stabilește de către terapeutul estetician în funcție de tipul de piele al pacientului și efectele dorite.

Perioada de recuperare si sfaturi post-tratament:

Perioada de recuperare tine si de lungime si densitatea acelor folosite; poate dura cateva zile (pana la o saptamana in cazul tenului sensibil).

De asemenea, nivelul de disconfort difera de fiecare individ in parte dar si de dimesiunea acelor

Imediat dupa procedura iti poti simti pielea calda, stransa sau poti experimenta o senzatie de mancarime. In primele doua zile dupa tratament piele poate avea un aspect roz-rosiatic, cu puncte hemoragice minuscule si foarte rar, vanatai minore. Este o reactie normala care dispare de la sine.

Exista cateva masuri de siguranta pe care trebuie sa le iei post interventie:

• Se evita contactul fetei cu mana. Fata se va atinge doar cu mainile curate.

•  în primele 24 de ore, nu se recomandă spălarea şi aplicarea machiajului.

• Nu se aplica produse cosmetice timp de 24 ore. În schimb, este indicată utilizarea unei creme cu puternic efect hidratant şi a unei loţiuni cu factor ridicat de protecţie solară, mai ales dacă urmează să vă expuneţi la soare.

• Se evita expunerea la soare dupa aplicarea procedurii si se folosesc creme solare cu FPS mare.

• De asemenea, timp de 3 zile după procedură este contraindicată folosirea fondurilor de ten pe bază de retinoizi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top