Care pot fi unele efecte adverse ale machiajului permanent buze

Principala consecință a tatuajului de buze care apare cel mai frecvent este formarea herpesului după ședință. Machiajul permanent nu provoacă infecția cu herpes (excepția ar fi utilizarea repetată a acelor de unică folosință, dacă acest lucru este practicat de vreun master sau studiou). Însă acesta provoacă virusul care se află în organism datorită stimulării terminațiilor nervoase aflate la nivelul buzelor. Ca rezultat, apare o veziculă herpetică și mai târziu se formează o rană.

Inflamarea buzelor și reacțiile alergice sunt mai puțin întâlnite. Mai rar, pot fi întâlnite inflamarea buzelor și reacțiile alergice. Acest lucru indică lipsa de profesionalism a masterului, folosirea unor pigmenți de calitate inferioară sau, în cazuri rare, reacția organismului la aceștia.

Cum să evitați efectele adverse?

  1. Luați medicamente antivirale cu 2-3 zile înainte și după ședință, în cazul în care știți că aveți herpes în organism. Astfel de medicamente vor împiedica dezvoltarea infecției și nu vor afecta rezultatul tatuajului. Rețineți! Procedura este interzisă în cazul în care aveți deja herpes. Se recomandă să așteptați până când pielea se va reface complet și abia apoi să efectuați tatuajul.
  2. Adresați-vă doar masterilor profesionali din studiouri cu o bună reputație și o mulțime de recenzii pozitive. Nu vă recomandăm să apelați la masterii care lucrează la domiciliu sau la cei care abia și-au început cariera. La alegerea studioului ar trebui să vă ghidați pe baza unui portofoliu extins și a unor recenzii reale care pot fi citite pe diverse site-uri și forumuri tematice.

Merită să vă faceți micropigmentarea buzelor?

Cu siguranță merită dacă doriți să vă bucurați de o nuanță frumoasă a buzelor fără să folosiți ruj, gloss sau creion. Tatuajul va camufla perfect nuanța albăstruie, va corecta vizual asimetria și va adăuga volum buzelor.

Însă toate avantajele procedurii pot fi obținute doar dacă sunt respectate cu strictețe regulile și recomandările privind pregătirea pentru procedură, îngrijirea ulterioară a pielii și alegerea masterului potrivit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top