Aspecte pro si contra: micropigmentare buze

De ce tatuajul buzelor continuă să fie atât de apreciat? Deoarece această tehnică:

  • Înlocuiește complet produsele cosmetice decorative. Creionul, rujul, luciul de buze nu vor mai fi necesare, deoarece buzele își păstrează întotdeauna, în orice împrejurare, aceeași culoare. Puteți să mâncați, să beți, să masați și chiar să vă mușcați buzele (odată ce acestea sunt complet vindecate), culoarea și forma vor rămâne neschimbate, exact așa cum au fost realizate de master.
  • Presupune o îngrijire minimă a pielii după ședință. Iar aceasta va dura cel mult o săptămână. Printr-o îngrijire adecvată și o executare profesională a tehnicii, vă puteți aștepta la un rezultat minunat.
  • Ajută la corectarea și schimbarea vizuală a formei, la ascunderea anumitor imperfecțiuni și este considerată cea mai sigură modalitate de a vă transforma buzele. În plus, la dorință, tatuajul poate fi combinat cu augmentarea buzelor cu acid hialuronic cu condiția să se respecte consecutivitatea corectă. Despre acest subiect am descris anterior în acest articol.
  • Pielea se vindecă rapid – în decurs de 3-5 zile. Datorită introducerii pigmentului la suprafață, pielea este minim traumatizată. În cazul în care se utilizează anestezic, procedura este nedureroasă.

Totuși, există câteva dezavantaje pe care trebuie să le cunoașteți:

  • Procedura necesită pregătire profesională. Este foarte important să apelați la un master cu experiență, care cunoaște bine detaliile de înserare a pigmentului. Dacă pigmentul va fi injectat prea adânc, este foarte probabil ca acesta să formeze o altă nuanță. Iar procedura va fi, de asemenea, destul de dureroasă.
  • Există posibilitatea apariției herpesului după procedură. Tatuajul nu este cauza apariției, dar poate fi totuși factorul care provoacă acest virus. Puteți citi despre acest subiect aici.
  • Este posibilă apariția inflamației după procedură. Însă, dacă procedura este efectuată corect, va dispărea de la sine în câteva ore.
  • Nivelul de calificare al masterului este foarte important. La fel de esențial este și nivelul studioului în care se efectuează procedura. În acest caz, contează foarte mult calitatea anestezicului, a pigmentului, a echipamentului, condițiile de igienă și alegerea nuanței pigmentului pentru a obține aspectul dorit. Veți beneficia de un rezultat frumos și reușit doar dacă veți respecta toate regulile și cerințele.

Contraindicațiile procedurii micropigmentare buze

Un alt dezavantaj semnificativ este că tatuajul buzelor are contraindicații. Toate acestea sunt contraindicații standard și sunt valabile pentru toate tipurile și tehnicile de machiaj permanent: cancer, diabet insulino-dependent, SIDA, HIV, epilepsie, coagulare sanguină deficitară. În special, tatuajul poate provoca herpes – în cazul în care acesta se formează pe buze procedura nu trebuie efectuată până când nu se vindecă complet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top