Tunsori pentru părul mediu în funcție de forma feței

Părul de lungime medie reprezintă opțiunea multor femei. Iată care sunt motivele: este mai ușor de îngrijit și este foarte versatil atunci când vrei să îl coafezi. Părul de lungime medie este destul de ușor de aranjat, chiar dacă ai firul subțire sau gros, drept sau creț.

Cum îți determini forma feței pentru a știi ce tunsoare ți se potrivește?

Există mai multe forme ale feței, care diferă de la persoană la persoană. Aici enumerăm: ovală, rotundă, pătrată, dreptunghiulară, în forma de romb sau cu formă de inimă. Mai mult de atât, există situații când forma feței poate să fie o combinație între doua tipuri de forme. De exemplu, o formă ovală combinată cu o formă de romb.

Sfat pentru a-ți determina mai ușor forma feței. Folosește metoda fotografiatului. Prinde-ți părul în coadă și fă-ți o poză cu aparatul foto sau cu telefonul. Este important să stai serioasă, să nu zâmbești, pentru că ți se poate modifica forma feței. De asemenea, este foarte important să ai lumină naturală când faci poza. O lumină artificială poate să producă umbre, iar forma feței va fi mai greu de determinat.

Fața ovală

Acesta este cel mai fericit caz. Femeile care au fața ovală sunt foarte norocoase. Lor li se potrivește cam orice tip de tunsoare.

Dacă ai fața ovală, atunci un păr de lungime medie este ideal pentru tine pentru că ai nevoie de o tunsoare care să “scurteze” din lungimea feței. În plus, poți opta pentru o coafură care să îți accentueze pomeții. Poți lua în considerare chiar și un breton.

Cu toate acestea, îți recomandăm să ceri și sfatului unui profesionist pentru că sunt mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în calcul: lungimea și textura părului, vârsta, profesia etc.

CARE SUNT CARACTERISTICILE UNEI FEȚE OVALE: 

 • fruntea este mai lată decât bărbia
 • lungimea feței este mai mare decât lățimea
 • linia maxilarului este mai bine conturată comparativ cu cea a femeilor cu fața rotundă

Fața rotundă

Una dintre cele mai potrivite tunsori pentru fața rotundă este bobul, cu diferite forme de styling.

Dacă ai fața rotundă, cea mai potrivită tunsoare este cea cu părul până la nivelul umerilor sau mai lung, care va contura și va alungi fața. Poți opta și pentru un breton asimetric, nu clasic, care să producă niște unghiuri pe fața perfect rotundă.

Nu îți recomandăm să îți faci bucle dacă ai fața rotundă pentru că acestea pot crea aspectul de volum pe orizontală și nu te va avantaja. Dacă vrei un look mai dezordonat sau răvășit, optează pentru franjurarea vârfurilor și nu buclarea șuvițelor.

Evită să îți strângi părul în coadă de cal pentru ca fața ta va părea mică și rotundă.

CARE SUNT CARACTERISTICILE UNEI FEȚE ROTUNDE:

 • nu ai unghiuri ascuțite pe față
 • lungimea și lățimea feței sunt egale
 • fruntea, obrajii și linia maxilarului sunt pe aceeași linie și au aceeași lățime.

Fața pătrată

Fetele patratoase pot parea colturoase si dure. Fruntea lata si obrajii pot exagera trasaturile, insa un stilist priceput stie ce are de facut.

Pentru o fata rectangulara sunt recomandate taieturile in scari, bretonul care vor “indulci” asprimea fetei.

Persoanele cu fetele patratoase ar trebui sa evite tunsorile care nu sunt in scari, parul scurt, tunsori care se termina la barbie si sa opteze pentru tunsori unghiulare, tunsori in scari, bucle lejere, breton dat intr-o parte, taieturi sub barbie, nu la nivelul barbiei, tunsori care sa ofere volum in crestetul capului. Astfel, fata va capata tente ovale si mai putin patratoase.

CARE SUNT CARACTERISTICILE UNEI FEȚE PĂTRATE:

 • pometii si linia maxilarului sunt foarte bine definite.
 • unghiuri ascutite, mai ales la nivelul maxilarului.

Fața dreptunghiulară

Tunsorile cu breton sunt ideale pentru femeile cu fața dreptunghiulară. Fie că e într-o parte, fie că e drept, bretonul va ajuta fața să pară mai mică. Evită părul lung și drept. O astfel de coafură nu va face decât să alungească și mai mult fața. Ai nevoie de tunsori în scări, care să adauge volum părului tău.

Ți se potrivește foarte bine lungimea medie de păr. Ideal este să ai părul puțin trecut de nivelul bărbiei.

CARE SUNT CARACTERISTICILE UNEI FEȚE DREPTUNGHIULARE

 • faţa pare mai mult lungă decât lată
 • fruntea şi maxilarul au cam aceiasi lăţime, iar barbia are formă patrată.

Forma diamant sau romb

Fața în formă de diamant are cea mai lată porțiune în zona pomeților. Victoria Beckham e cea potrivită vedetă care să ilustreze astfel de formă a feței, iar tunsoarea ei bob nu a avut degeaba atât de mare succes. Tunsoarea bob asimetrică este cea mai potrivită tunsoare pentru fața în formă de diamant. Dacă vrei o lungime mai mare trebuie să știi că cea mai bună coafură e cea care include trepte. Ai nevoie ca prin lungimile diferite ale părului să distragi de la forma feței, iar șuvițele trebuie să fie până la nivelul bărbiei.

Modul în care îți aranjezi părul e și el important. O coafură cu cărare adâncă într-o parte. Creezi un contrast prin dezgolirea unei părți a feței.

CARE SUNT CARACTERISTICILE UNEI FEȚE ÎN FORMĂ DE DIAMANT

 • fruntea este mai lată decât maxilarul
 • pomeții sunt proeminenți;

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top