Tunsori la modă în 2023

Și în 2023, ca în fiecare an, foarte multe persoane se întreabă ce tunsori și culori de păr sunt la modă. Interesul pentru hairstyling nu este ceva nou, încă din atichitate oamenii acordau atenție felului în care arată părul lor, acesta fiind un simbol al bogăției și statutului. Descoperă ce tunsori și culori de păr se poartă în 2023 și alte lucruri interesante despre istoria hairstyling-ului.

Tunsori și culori de păr – scurt istoric al industriei

Încă din vremea egiptenilor antici oamenii acordau o mare atenție în a-și coafa și accesoriza părul. Încă de pe atunci, se folosea henna pentru a acoperi șuvițele de păr grizonat. Ba mai mult, se foloseau ulei de migdale și de ricin pentru hidratarea podoabei capilare.

Mai târziu, femeile romane din antichitate au apelat la extracte de plante pentru a vopsi păru, deși nu întotdeauna cu succes, deoarece combinațiile de oxid de plumb și hidroxid de calciu provocau de multe ori și boli. A o oarecare ușurare când cineva a venit cu o idee netoxică de a vopsi părul în negru, o poţiune destul de îngrozitoare totuși, făcută din lipitori lăsate să putrezească în vin.

Romanii antici iubeau coafurile complicate – cu cât sunt mai elaborate, cu atât mai bine. Coafura era un simbol al bogăției și statutului, cu cât era mai simplă, cu atât era semn de sărăcie.

TUNSORI ȘI COAFURI ÎN SECOLUL XVIII

Totul a evoluat rapid și, pe la 1700 și erau deja coafuri uriașe, unele împodobite cu bijuterii. Untura era preparatul de bază pentru a menține părul la locul lui. Destul de inofensiv ați putea crede, cu excepția faptului că mirosul de untură atrăgea uneori șobolanii, așa că femeile recurgeau la tot felul de metode, unele chiar ciudate, de a ține aceste creaturi departe de ele.

TUNSORI ȘI CULORI DE PĂR ÎN SECOLUL XIX

Coafurile, dar și substanșele folosite pentru styling și vopsit s-au îmbunătățit odată cu trecerea timpului și în 1863, când omul de știință William Henry Perkins lucra la un remediu pentru malarie, a creat accidental prima vopsea permanentă de păr. Din păcate, era o culoare mov, deloc atractivă. Cu toate acestea, profesorul de chimie August Wilhelm von Hofmann a venit în ajutor și a reușit să transforme vopseaua purpurie în PPD, o moleculă care schimbă culoarea, care este încă baza multor formule de vopsea de păr astăzi.

TUNSORI ȘI COAFURI ÎN SECOLUL XX

În anii 1930 femeile purtau tunsori bob lungi, fie cu cărare pe mijloc, fie coafat într-o parte. Era, de asemenea, extrem de important ca o coafură să se potrivească cu cel mai nou stil de pălărie.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, femeile purtau coafuri practice, mai scurte. Coafura Victory Rolls a devenit populară atunci. Era caracterizată prin bucle voluminoase de păr care erau fie în vârful capului, fie încadrau fața.

Raymond Bessone, mai bine cunoscut sub numele de „Mr Teasy-Weasy” a unul dintre cele mai reprezentative nume din idustrie la vremea sa. Primul frizer „celebru”, a apărut adesea la televizor. Totuși, nu a atins culmile vertiginoase ale faimei lui Vidal Sassoon. Mai mult arhitect decât frizer, acesta promova tunsorile elegante, ascuțite, geometrice și asimetrice și a popularizat părul scurt. El era de părere că o coafură trebuie să pună în evidență tot ce era mai frumos, subliniind pomeții și ochii.

TUNSORI ȘI COAFURI ÎN SECOLUL XXI

Tunsorile filate, împletiturile de tot felul, bretonul în diferite forme, bucle ample și mai strânse, bandane și bentițe negre, tunsori stratificate care încadrează fața, părul drept, dar și mult volum, au fost doar câteva dintre tendințele anilor 2000.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top