Tipurile de lasere utilizate și diferențele dintre acestea

Cele mai cunoscute tipuri de lasere sunt:

  • Laser cu rubin (694 nm). Se utilizează pentru dizolvarea pigmenților de culoare albastră, neagră și verde din epidermă și dermă. Acest model este mai puțin popular în București din două motive: ineficient dacă vopseaua a fost inserată foarte adânc și saturată, precum și funcționează destul de lent din cauza caracteristicilor tehnice;
  • Laser Alexandrite (755 nm). Acționează asemenea laserului cu rubin, dar cu un efect mai rapid asupra pigmentului, fapt ce reduce durata ședinței. Este eficient în cazul pigmenților de culoare neagră, verde, albastră și ineficient în cazul culorii roșii și al nuanțelor similare.
  • Laser cu diodă (810 nm). Recenziile clienților susțin că este foarte eficient în îndepărtarea tatuajelor, deoarece reușește să elimine nuanțele de pigment de culoare închisă și roșie injectate la orice adâncime. Cu toate acestea, nu este utilizat pentru îndepărtarea tatuajelor din zona sprâncenelor, deoarece are afinitate pentru melanina din foliculul de păr, iar când sprâncenele sunt expuse la fasciculul laserului, acestea pot cădea.
  • Laser cu neodim. Cel mai răspândit și multifuncțional tip de laser. Este eficient în eliminarea tuturor pigmenților de nuanțe și culori întunecate, indiferent de adâncimea de inserție a acestora. Se folosește atât pentru îndepărtarea machiajului semipermanent, cât și a tatuajelor din orice zonă a feței.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top