La cât timp după ședința de micropigmentare sprâncene se recomandă corecția

Uneori este posibil ca procedura de micropigmentare să nu aducă efectul sau rezultatul dorit și să nu fie pe placul clientei (adesea se întâmpla când se apelează la masteri fără experiență), de aceea unii solicită corecția la câteva zile după prima ședință. Scopul procedurii este de a îmbunătăți forma, culoarea și de a elimina defectele.

Dar puțini clienți iau în considerare faptul că machiajul semipermanent nu doar schimbă aspectul, ci produce și schimbări în organism. Pielea este traumatizată, pot apărea inflamații, reacția organismului la acțiunea pigmentului, iar sistemul imunitar se activează. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la impactul procedurii – cel puțin 4 săptămâni.

Nu se recomandă efectuarea mai devreme a corecției sprâncenelor, deoarece în această perioadă are loc regenerarea pielii, se fixează pigmentul și se formează culoarea finală. În această perioadă, afectarea din nou a pielii poate duce la formarea cicatricilor, inflamații și la un rezultat inestetic din cauza excesului de saturație a culorii pigmentului.

Durata optimă pentru efectuarea procedurii de corecție este de 1 lună pentru persoanele cu pielea tânără și de 2 luni pentru cele în vârstă. Rețineți că, de asemenea, nu se recomandă amânarea corecției, întrucât trecerea unui interval de timp îndelungat va afecta aspectul sprâncenelor și culoarea pigmentului. În acest caz, nu veți avea nevoie de corecție, ci de o nouă procedură completă, la costul integral al acesteia.

Cum se desfășoară ședința de corecție?

Procesul procedurii respective nu diferă de cel al ședinței inițiale. Cu ajutorul aparatului de tatuaj și a nuanței alese, masterul acoperă zona micropigmentată. Se acordă atenție defectelor care trebuie corectate. Dacă se dorește doar să se confere intensitate, masterul va face o trecere pe întreaga lungime a sprâncenei, umplând cu pigment. În cazul în care este necesară retușarea defectelor, masterul se ocupă mai întâi de acestea și apoi corectează nuanța finală.

De câte ori trebuie efectuată corecția sprâncenelor?

Cel mai adesea este necesară doar o singură ședință de corecție. În cazuri excepționale, două la intervale de 4-5 săptămâni, când pielea s-a vindecat și s-a recuperat complet. Totul depinde de caracteristicile organismului și de reacția acestuia la procedură. De asemenea, veți avea nevoie de mai multe corecții, dacă în momentul vindecării, pielea nu a fost îngrijită corespunzător sau crustele și descuamările au fost îndepărtate intenționat.

Masterul va decide individual câte corecții sunt necesare pentru a obține rezultatul ideal. El evaluează aspectul sprâncenelor în momentul în care pielea este vindecată și analizează, de asemenea, reacția organismului (de exemplu, formarea crustelor, reacții alergice etc).

Caracteristicile procedurii

Caracteristica de bază a corecției după micropigmentarea sprâncenelor constă în durata acesteia. Deși urmează aceleași etape ca și în cazul machiajului semipermanent, timpul alocat este mult mai scurt. Aceasta se datorează faptului că masterul nu dedică timp desenării schemei, selectării nuanțelor, discutării tehnicilor, consultării etc. Ca urmare, corecția nu durează mai mult de 1 oră. Iar dacă există doar mici defecte, atunci poate fi nevoie de aproximativ o jumătate de oră.

Există, de asemenea, diferențe de cost. În cazul în care procedura se efectuează în termen, prețul va fi de 50% din costul inițial al tehnicii alese pentru micropigmentarea sprâncenelor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top