Etapele de vindecare după micropigmentare ochi eyeliner (pleoape) pe zile

Micropigmentarea pleoapelor oferă nu doar rezultate perfecte și economisește timp pentru machiajul zilnic, ci și permite vindecarea și recuperarea rapidă a pielii. În această tehnică pielea se vindecă în 3-5 zile, în continuare vor fi necesare 2-3 săptămâni pentru ca pigmentul să capete nuanța finală. Iar apoi, timp de 5 ani, veți avea un eyeliner perfect care vă va transforma aspectul. E ceva minunat!

Însă procesului de vindecare a pielii necesită să i se acorde atenție. Articolul nostru va aborda ceea ce este recomandat să faceți în perioada de recuperare a pielii.

Pregătirea pentru micropigmentarea ochi eyeliner

Nu sunt necesare pregătiri speciale înainte de micropigmentarea ochilor. Totuși, pentru a vă bucura de rezultatul ulterior și ca tatuajul să se vindece corect și fără defecte majore, se recomandă să:

 • Îndepărtați extensiile de gene. Tatuajul pleoapelor și genele false sunt incompatibile, îndeosebi dacă se planifică tatuarea spațiului dintre gene. În urma extensiilor genelor, o cantitate mică de clei poate intra în contact cu pielea pleoapei, ceea ce poate crea probleme în timpul procedurii de micropigmentare. Mai mult, genele false deranjează foarte mult munca masterului, încât îl împiedică să efectueze procedura.

Când se poate face extensii de gene după micropigmentare? Răspuns: Cel mai bine este să aplicați extensii de gene după ședința de retuș, când pielea este complet vindecată (nu mai devreme de 28 de zile de la ședința inițială).

 • Evitați să administrați medicamente anticoagulante;
 • Nu consumați băuturi alcoolice cu 1-2 zile înainte de ședință;
 • Începeți să luați antihistaminice cu 2-3 zile înainte, dacă sunteți alergic;
 • Nu vă machiați pleoapele și genele în ziua procedurii;
 • Se interzice purtarea lentilelor de contact în timpul ședinței de micropigmentare, puteți lua un recipient pentru lentile, îndepărtați lentilele în timpul tatuajului și apoi le puteți folosi din nou după procedură.

Etapele de vindecare după micropigmentare ochi eyeliner

Indiferent de tehnica în care a fost realizată micropigmentarea ochilor, pielea se vindecă în etape.

În cât timp se vindecă pielea după micropigmentare ochi eyeliner? Răspuns: În aproximativ 5 zile, epiderma se va recupera complet. Pe parcursul primelor trei zile, când pielea este foarte fragilă și vulnerabilă, va trebui să o îngrijiți, folosind în timp util produsele recomandate de estetician. După ce pielea s-a vindecat complet, procesul de fixare a pigmentului va continua timp de 2 – 2,5 săptămâni.

Imediat după tatuaj, modelul eyeliner va avea o culoare intensă și strălucitoare. Forma va fi clar definită, apare înroșirea și inflamarea pielii. Inflamația va dispărea de la sine în decurs de 24 de ore.

În cazuri excepționale, inflamația poate persista o perioadă mai lungă de timp, în funcție de reacția individuală a organismului. Dacă inflamația nu dispare a doua zi după tatuaj, se recomandă administrarea antihistaminicelor conform recomandărilor.

În prima zi după procedură, din zona tatuată, se va excreta lichidul limfatic. Este posibil să nu observați, dar va apărea. Acesta este mecanismul de apărare al organismului împotriva leziunilor cutanate. Sarcina principală este să mențineți pielea uscată. Puteți curățată ușor limfa folosind un bețișor igienic înmuiat în clorhexidină.

Clorhexidina este considerată cel mai bun produs de îngrijire a pielii. Este ieftină (~0,5 $) și disponibilă în toate farmaciile. La dorință, clorhexidina poate fi înlocuită cu alte produse cu proprietăți antibacteriene. Dacă este cazul, masterul vă va informa cu privire la acestea. Ștergeți ușor și delicat tatuajul cu un bețișor igienic pe întreaga zona tatuată. Evitați să frecați ochii sau să folosiți un prosop pufos în acest scop.

Tatuajul pleoapei devine mai intens în a doua zi. Culoarea aprinsă apare datorită combinației dintre pigment și pelicula formată de limfa uscată în timpul nopții. Pe parcursul celei de-a doua zile, limfa nu mai este secretată, iar dacă doriți puteți folosi clorhexidina de 2-3 ori pe zi pentru a proteja pielea de bacterii și agenți patogeni. În cazul în care inflamația nu se reduce, începeți să luați antihistaminice și aplicați o compresă rece și uscată în zona ochilor. În acest scop, înfășurați un metal rece sau o pernuță de răcire medicală într-un prosop moale și aplicați pe ochi timp de 10-15 minute. Puteți afla mai multe despre posibilele cauze ale inflamației pielii aici.

Când se permite spălarea ochilor după micropigmentarea pleoapelor? Răspuns: În prima zi după tatuaj, vă puteți spăla ochii cu apă rece, însă nu se permite să-i ștergeți. În cea de-a doua zi după ce v-ați spălat, puteți să vă ștergeți deja ochii ușor cu o cârpă moale pentru a absorbi excesul de umiditate.

În a treia zi apar crustele, dar sub forma unei descuamări, ușor vizibile. La această etapă, sarcina dvs. este să nu le deteriorați, să nu le atingeți cu mâinile și nu încercați să le îndepărtați singuri. În caz contrar, există riscul de eliminare a pigmentului, ceea ce va duce la apariția unor pete mai deschise, precum și la înroșirea pielii deja vulnerabile.
În perioada descuamării, nu purtați haine cu decolteu, îndepărtați bretonul de pe ochi, dacă acesta atinge zona tatuată.

Nu recomandăm aplicarea unor unguente sau creme de cicatrizare. Acestea au texturi dense, grase și blochează porii pielii. Noi optăm pentru regenerarea naturală a pielii, care, în plus, este rapidă și nedureroasă, fără utilizarea unor produse suplimentare.

Când se permite vopsirea genelor după micropigmentare ochi eyeliner? Răspuns: Până la vindecarea completă a pielii, nu se recomandă vopsirea cu rimel, folosirea machiajului pentru ochi sau a altor produse cosmetice. De asemenea, se interzice aburirea pielii. Prin urmare, îmbăierea îndelungată, vizitarea saunelor, piscinelor și practicarea sporturilor active trebuie amânate timp de o săptămână.

Începând cu a 5-7-a zi, descuamarea pielii dispare. Culoarea conturului va deveni mai deschisă. Totuși, procesul de vindecare este încă în desfășurare. În câteva săptămâni, țesuturile pielii se vor regenera complet, iar pigmentul se va depune în întregime. Este posibil să apară unele defecte minore, care pot fi soluționate prin ședința de corecție.

În a 10-a zi după ședința inițială, puteți aplica deja machiaj, spăla fața cu apă micelară și șterge ochii cu un prosop. Însă, vizitarea solariului, a saunei și a piscinei trebuie amânată încă pentru o săptămână.

Când apare culoarea după micropigmentarea ochi eyeliner? Răspuns: Imediat ce descuamarea a dispărut, culoarea va deveni mai deschisă. Însă, în perioada de fixare a pigmentului, acesta se poate modifica ușor, devenind fie puțin mai deschis, fie mai închis. Rezultatul final va fi vizibil la 3-4 săptămâni de la prima ședință de micropigmentare ochi eyeliner.

După o lună de la tatuare, se pot efectua proceduri cosmetice, spre exemplu, laminarea, extensii sau colorarea genelor.

Este un proces firesc formarea crustelor aspre?

În cazul în care tehnica este aplicată corect și regulile sunt respectate, nu ar trebui să apară cruste aspre. În perioada de recuperare a pielii, se poate forma cel mult o ușoară descuamare, care este practic invizibilă. Dacă s-au format cruste aspre, acestea ar putea indica:

 • Lipsa de profesionalism a masterului. Efectuarea necorespunzătoare a procedurii, traumatizarea severă a pielii generează secreția limfatică excesivă și frecventă, ceea ce duce ulterior la apariția unor cruste foarte aspre;
 • Îndepărtarea incorectă sau insuficientă a limfei. Dacă pleoapele nu sunt deloc îngrijite și limfa nu este înlăturată, aceasta se va usca și se vor forma cruste;
 • Afecțiuni rare ale pielii. În cazuri excepționale, există situații în care se formează cruste vizibile, chiar dacă se acordă o îngrijire adecvată și masterul respectă tehnica de efectuare a procedurii.

În cazul în care se formează cruste aspre, se interzice categoric îndepărtarea acestora.
Evitați să le îndepărtați, chiar dacă acestea se desprind deja parțial. După ce crustele au dispărut, este probabil să fie necesară efectuarea retușului. Acesta este unul dintre puținele cazuri în care ședința de retuș este obligatorie.

Este obligatorie corecția machiajului semipermanent ochi eyeliner?

În cazul machiajului semipermanent ochi, corecția nu este o cerință. Însă poate deveni necesară dacă:

 • Lungimea, forma sau culoarea pleoapelor trebuie să fie îmbunătățite;
 • Caracteristicile individuale ale organismului. Este imposibil de anticipat cum va reacționa organismul la traumatizarea pielii și introducerea pigmentului. Acesta poate respinge parțial sau total pigmentul, producând un tatuaj aproape incolor sau cu spații libere.

În rest, decizia de a efectua sau nu corecția vă aparține. Dorim să menționăm că ședința de corecție nu este obligatorie în cazul machiajului semipermanent ochi eyeliner, deoarece nuanța pigmentului din această zonă este de obicei între 80-90%. Din acest motiv, adesea corecția pur și simplu nu este necesară.

Cum se vindecă pielea după micropigmentarea ochi eyeliner

Etapele de recuperare a pielii sunt identice în funcție de tehnica aleasă pentru micropigmentarea ochilor, însă termenul de vindecare este diferit:

 • Micropigmentare pleoape. Pielea se vindecă rapid. Este considerată tehica cu cea mai redusă traumatizare a pielii, în comparație cu celelalte, deoarece masterul introduce pigmentul în zona fără gene. Pielea se vindecă timp de 3 zile;
 • Contur și eyeliner cu umbrire. Modul de vindecare a pielii este identic cu tehnica micropigmentare pleoape, dar durează puțin mai mult. În medie, sunt necesare 4-5 zile;
 • Imitarea efectului umbră. Tehnica vizează o suprafață mare a pleoapei. Și, deși pigmentul este injectat pe puncte marcate, sunt necesare 4-5 zile pentru vindecarea pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top