Cum alegi tunsoarea și culoarea de păr

Tunsoarea potrivită și o culoare de păr care să îți complimenteze trăsăturile naturale pot să-ți schimbe complet aspectul și să-ți scoată în evidență frumusețea. Iată câteva sfaturi pentru a le alege:

CUM ALEGI CULOAREA DE PĂR

În funcție de ten
Nuanța pielii tale este de fapt unul dintre cele mai importante aspecte ale alegerii culorii perfecte a părului. Culoarea corectă îți va complimenta pielea și o va face să pară și mai frumoasă, în timp ce culoarea greșită ar putea face pielea ta să arate tern și plictisitor. De exemplu, dacă ai pielea în tonuri reci, atunci optează pentru culori calde, precum maro auriu și roșu cupru. Dacă ai pielea bronzată, atunci optează pentru culori de păr mai reci, cum ar fi maro cenușiu și blond.

În funcție de culoarea ochilor
Pentru a vă îmbunătăți și a intensifica cu adevărat culoarea ochilor, coloristul ar putea opta pentru o culoare contrastantă. De exemplu, dacă ochii tăi sunt albaștri, un ton caramel sau blond auriu îi va face să pară și mai albaștri. Dacă sunt verzi, un ton de roșu aprins ar putea fi culoarea perfectă pentru tine.

În funcție de stilul personal
Odată ce culoarea părului a fost restrânsă pentru a se potrivi cu tenul și culoarea ochilor, trebuie luat în considerare stilul tău personal – și aici știi cel mai bine. Vrei să fii remarcată sau să ai o culoare discretă? Trebuie să fii mai îndrăzneață sau atitudinea ta spune suficient? Asigurați-vă că nuanțele pe care le alegeți dvs. și stilistul sunt cele care vă vor face să vă simțiți încrezătoare

CUM ALEGI TUNSOAREA

Dacă ai fața rotundă, scopul tău este să creezi iluzia optică de alungire şi să domoleşti liniile curbe. În acest sens, trebuie să creezi cât mai puţin volum în jurul feţei. Te avantajează: tunsorile care încadrează perfect bărbia. De asemenea, se recomandă aşa-numitele tunsori în scări, fiindcă subţiază faţa, ascunzând părţile laterale. Poţi să încerci şi tunsorile filate, care creează efectul de alungire de care ai atâta nevoie.

Dacă ai fața ovală, eşti o norocoasă, fiindcă aceasta este considerată, de către specialişti, forma ideală. Lung sau scurt, filat sau drept, datorită proporţiilor simetrice, poţi încerca aproape orice în materie de tunsori.

Dacă ai fața triunghiulară și bărbia ascuţită reprezintă punctul focal al feţei tale, atunci pune accent pe ochi sau pomeţi printr-un breton dat într-o parte. Lungimea părului trebuie să ajungă cel puţin la nivelul mandibulei. Dacă îţi place să porţi părul lung, cere-i stilistului tău să-ţi tundă câteva şuviţe la nivelul pomeţilor.

Dacă ai fața pătrată, ceea ce trebuie să urmăreşti este să ”înmoi” linia mandibulei. Ţi se potrivesc de minune coafurile cu bucle, dar şi părul lung, în trepte, pornind chiar de la linia mandibulei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top