Micropigmentare pleoape, aspecte pro și contra

Micropigmentare eyeliner ochi – stil clasic al machiajului de zi sau de seară. Accentuează privirea și genele, face ca look-ul să fie mai expresiv și mai feminin. În trecut, doar modelul eyeliner cu un contur lung și ridicat era considerat drept întruchiparea modei. În prezent, odată cu tendința de naturalețe a machiajului și a aspectului, modelul de eyeliner clasic lat a fost înlocuit cu un eyeliner subțire, care nu este foarte vizibil, dar care în același timp accentuează bine ochii. Așa a apărut trendul micropigmentare ochi eyeliner. În acest articol, vom prezenta în detaliu tehnica micropigmentare pleoape: ce este, cum se realizează, care sunt caracteristicile și cum să îngrijiți de tatuajul pleoapelor în tehnica eyeliner.

Ce este tehnica micropigmentare pleoape?

După principiul de efectuare, tatuajul pleoapă superioară/inferioară nu se deosebește de tatuajul permanent clasic al ochilor – procedura se realizează cu un aparat clasic, folosind pigment de culoare neagră (foarte rar – pigment de culoare maro închis, la dorința clientului). Diferența tehnicii respective față de conturul clasic constă în faptul că pigmentul este injectat în spațiul liber de-a lungul liniei de creștere a genelor. În timp ce în cazul tehnicii clasice, accentul se pune pe pleoapă, cu efect minim asupra liniei genelor.

Pigmentul se injectează în straturile superioare ale pielii, nu mai adânc de 1 mm. Totuși, ținând cont că zona este mai puțin afectată de factorii externi (spre deosebire de zona sprâncenelor și a buzelor), precum și datorită specificului pielii din zona ochilor, efectul tatuajului durează mult timp – minim 2 ani. În cazul unor femei, efectul rămâne neschimbat pe o perioadă de 5 ani sau mai mult. Pentru admiratoarele de eyeliner pleoape, aceasta constituie un mare avantaj. Astfel, pentru întreaga perioadă, privirea rămâne expresivă, și conturul nu se estompează, nu se șterge și nu se schimbă sub influența oricăror factori externi.

Cui i se potrivește?

Micropigmentarea pleoapă superioară/inferioară se potrivește absolut tuturor, indiferent de tipul de piele sau vârsta persoanei. Având în vedere că tehnica dată nu creează un efect de machiaj țipător, aceasta va arăta uniform și îngrijit la orice formă a ochilor și a feței. Vă recomandăm să alegeți micropigmentarea pleoape dacă:

  • Doriți să vă accentuați genele, făcându-le să arate vizibil mai lungi și mai dense;
  • Doriți să obțineți un efect de contur ochi;
  • V-ați obosit să utilizați zilnic produse cosmetice decorative (sau aveți alergie la ele), dar doriți să arăți bine indiferent de circumstanțe.

Micropigmentarea pleoape este o tehnică unică. Aspectul nu va fi încărcat, nu vă obligă să vă vopsiți genele cu rimel și chiar fără produse cosmetice arată superb, făcând ca privirea să arate mai frumos.

Cum arată micropigmentarea pleoape

Micropigmentarea pleoape creează efect de gene dense și întunecate, dar în același timp arată destul de firesc: privirea devine mai expresivă, fără prea multe accente inutile care ar distrage. Domnișoarele cu gene mai închise la culoare le vor putea alungi vizual, iar cele cu gene mai deschise vor putea obține un contur subțire și îngrijit, care va conferi genelor volum după aplicarea rimelului.

Însă este important de menționat că machiajul semipermanent pleoape nu înlocuiește eyelinerul sau folosirea creionului clasic pentru ochi. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când se trasează conturul, nu vopsim suplimentar spațiul dintre pleoape. De aceea, trebuie să fiți pregătiți că efectul va fi diferit de cel al produselor cosmetice decorative cu care sunteți obișnuiți.

În prezent, se observă o nouă tendință în ceea ce privește tehnica micropigmentare pleoape – eyeliner subțire în zona de creștere a genelor, cu o ușoară umbrire care puțin iese deasupra conturului. Arată asemenea unui fundal umbrit cu creionul pentru ochi – foarte drăguț și fresh.

Caracteristicile procedurii

Cea mai serioasă barieră ce stă în fața clientelor privind tehnica dată este teama de a deteriora membrana mucoasă a ochiului. Evident, masterul injectează pigmentul în apropierea acestui organ vital. În realitate, nu există niciun risc. În primul rând, în studioul nostru activează doar profesioniști cu experiență ce lucrează în siguranță. În al doilea rând, aparatul profesional pentru micropigmentare folosit de master creează vibrații minime, astfel încât pigmentul este introdus de către specialist exact în zona necesară. În fine, în timpul procedurii, pleoapa este fixată în așa mod încât deschiderea ochiului nu este posibilă. Iată de ce nu e cazul să vă faceți griji!

A doua provocare – senzații de durere în timpul procedurii, deoarece pielea pleoapelor este subțire și în acea zonă se află multe terminații nervoase. De remarcat:

  • Înainte și în timpul procedurii se aplică un gel anestezic. Acesta elimină complet senzațiile de durere;
  • Disconfortul (se presupune, în caz că procedura este efectuată fără anestezic, deși noi nu permitem acest lucru) se resimte nu pe toată suprafața pleoapei, ci doar în anumite zone în care terminațiile nervoase sunt foarte aproape de piele.

De fapt, multe dintre clientele noastre reușesc să adoarmă în timpul ședinței. De aceea, important e să vă păstrați calmul și să nu vă agitați.

Scroll to Top