Cat de des este indicat sa ne spalam parul ?

Parul este recomandat sa-l spalam ori de cate ori simtim ca este necesar. Daca avem probleme cu excesul de sebum, cu siguranta parul trebuie spalat mult mai frecvent, chiar si in fiecare zi.

Spalarea frecventa nu intensifica excesul de sebum. Samponul curata intotdeauna doar la suprafata pielea, iar grasimea este produsa la interiorul pielii . Deci samponul doar curata ,nu trateaza sau influenteaza aceasta problema!

Foarte important este si samponul folosit in mod frecvent, el trebuie sa fie special pentru acest tip de problema, iar calitatea lui de cele mai multe ori face diferenta.

Un sampon clasic pentru par gras are rolul de a degresa si de a usca pielea. In schimb un sampon profesional  are rolul de a curata grasimea intr-un mod mai putin agresiv pielii. Scalpul se va simti perfect curatat, dar nu uscat.

Un aspect foarte important de retinut !

Sunt foarte multe persoane care sustin ca incearca sa isi spele parul la un interval de 3 zile si nu mai des, doar ca sa isi obisnuiasca asa scalpul. Ca nu cumva sa intensifice problema. Fals!

Grasimea in exces netratata poate duce la iritarea scalpului si la formarea matretii. Matreata in combinatie cu sebumul poate duce la astuparea porilor, radacina firului de par nu mai poate respira ,iar in final va cadea. De cele mai multe ori desi parul este spalat de dimineata, pana seara arata ca si cum nu ar fi fost spalat de cateva zile.

Rezolvare :

  • se recomanda folosirea unui sampon de buna calitate si special pentru problema noastra
  • se recomanda spalarea parului atunci cand este necesar, chiar si in fiecare zi
  • nu se recomanda balsamul sau masca hidratanta, acestea contin substante nutritive care duc la intensificarea grasimii
  • nu se recomanda folosirea produselor de styling care contin grasimi ( cea mai indicata este pudra de volum, un produs de styling care mentine parul uscat dar si forma dorita)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top