Tendințe în Machiaj pentru Anul 2024: De la Natural la Impactant

Într-o lume în continuă evoluție a frumuseții, machiajul rămâne un instrument de expresie și creativitate. Anul 2024 aduce cu sine tendințe în machiaj care satisfac dorințele atât ale celor care preferă un look natural, cât și ale celor pasionați de un machiaj mai îndrăzneț.

1. Machiajul Natural cu Accente Strălucitoare

Machiajul natural primează în continuare, dar cu un twist strălucitor. Pielea proaspătă și strălucitoare este evidențiată de accente subtile, adăugând un aer proaspăt și radiance.

2. Machiaj Grafic și Abstract

Pentru cei dornici să iasă în evidență, machiajul grafic și cel abstract sunt la modă. Linii precise, forme geometrice și explorarea creativă a culorilor aduc un machiaj de impact și expresiv.

3. Culori Albastru și Verde

Nuanțele de albastru și verde sunt vedetele anului. De la umbre vibrante la eyelinere îndrăznețe, aceste culori aduc o doză de îndrăzneală și prospețime în machiaj.

4. Machiaj Metallic

Strălucirea metalică este nelipsită din paleta de tendințe pentru 2024. Culorile metalice pe pleoape sau buze adaugă un efect glam și futurist.

5. Machiaj Monocromatic

Coerența și simplitatea se regăsesc în machiajul monocromatic, unde aceeași nuanță domină pleoapele, obraji și buzele, creând un look armonios și modern.

Pentru a exemplifica aceste tendințe, make-up artistul Raluca Paraschiv a creat un machiaj smokey eyes în nuanțe de albastru electric. Stilizarea sprâncenelor, aplicarea concelear-ului și jocul de nuanțe și texturi aduc un machiaj de impact.

Pașii esențiali pentru un Machiaj Smokey Eyes Albastru:

  1. Bază și Nude: Aplică o nuanță nude pe pleoape, pregătind terenul pentru machiaj.
  2. Eyeliner și Fard Albastru: Conturează cu eyeliner sau creion dermatograf negru, apoi aplică un fard albastru electric peste.
  3. Nuanță de Auriu și Difuzare: Adaugă o nuanță de auriu în colțul interior al ochiului și difuzează nuanța de albastru cu maro.
  4. Mascara și Conturare: Finalizează cu mascara și conturează colțul intern al ochiului.
  5. Piele Perfectă: Aplică o bază de machiaj, fond de ten și corector pentru o piele impecabilă.
  6. Conturare și Blush: Sculptează și adaugă blush pentru dimensiune.
  7. Fixare: Fixează machiajul cu pudră și spray fixator pentru un aspect durabil.

Trucuri și Sfaturi Utile:

  • Culorile metalice se pot aplica cu vârful degetelor pentru un efect mai intens.
  • Iluminatorul poate fi aplicat pe față înaintea fondului de ten pentru un efect proaspăt.
  • Pentru rezistență sporită a rujului, aplică fond de ten inclusiv pe buze.

Cu aceste tendințe și sfaturi de la profesioniști, anul 2024 aduce machiajul într-o nouă eră de creativitate și experimentare. De la natural la îndrăzneț, fiecare femeie are libertatea de a-și exprima personalitatea printr-un machiaj perfect adaptat tendințelor anului viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top